CÀPSULA DEL TEMPS


Hem rebut aquest intrigant missatge dins una càpsula del temps:

Som la Gen i el Geo som germans i venim del planeta AR-RET. És d’una galàxia propera a la  Via Làctia.
Els nostres pares són científics. Vivim de manera diferent a la vostra segons ens han dit. Vivim sempre a l’interior d’una gran campana de vidre ja que al nostre planeta vam arribar a un nivell tan alt de contaminació que l’aire ja no era respirable. Tot el que necessitem per alimentar-nos ho fabriquem a unes farmacèutiques que ens ho proporcionen en forma de píndoles.
Mai podem sortir a l’exterior però tenim moltes distraccions: futbol virtual, amics virtuals, platges virtuals, esquí virtual…ens posem unes ulleres i ja ho veus com si hi fossis encara que quan te les treus veus que no t’has mogut del teu mòdul.
Us enviem aquest mail perquè els nostres pares ens han explicat que a la Terra teniu una història molt curiosa… nosaltres a l’escola només estudiem tot allò que ens ajuda a sobreviure en un planeta sense aire respirable, amb aigua contaminada que hem de passar per tot de depuradores i controls, i on és impossible menjar res que no sigui fabricat artificialment. Costa molts diners i esforços als “ments poderoses” que són els que ens governen sobreviure any rera any. Estan buscant la forma d’anar a una lluna d’algun planeta proper en no massa temps.
Ens agradaria conèixer el vostre desenvolupament com a terrícoles ja que els nostres pares ens han dit que conèixer el passat de les diferents formes de vida ens ajudaria a no cometre tants errors en un futur.
I si ho fem bé potser tindrem possibilitats de començar de nou i no desaparèixer com a espècie.

Us enviarem tres informes per saber coses del vostre passat i esperem la vostra resposta.


I també ens hi han posat que realitzem informe:

INFORME 1
1- Què va ser i quan va durar la prehistòria?
2- En quins períodes es divideix? Expliqueu-nos com es vivia en cada un dels períodes.
3- Quines eines s’utilitzaven?
4- Quines mostres d’art hi havia?
5- Hi ha descobriments destacables durant la prehistòria?
6- Ens aniria molt bé que ens comparéssiu els tres períodes.
E
    Ens posem de seguida a investigar:Avui hem fet uns pràctica d'arqueologia amb utensilis del paleolític, del neolític i diferents cranis. Hem buscat, comparat, classificat, etiquetat... Ha estat una bona experiència per continuar el projecte de La càpsula del temps.Ara preparem el nostre primer informe


Ens ha arribat el 2n informe...estem molt encuriosits!Coneixerem Tarraco! Seguim treballant en el projecte La càpsula del temps. Aquest cop ens ha transportat a Tarraco! Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.


L'última setmana demaig hem fet la cloenda d'aquesta part del projecte La càpsula del temps. Primer hem practicat a la nostra classe i llavors hem anat a 2n...ostres els nens i nenes de 2n han fet molt de silenci i ens han aplaudit molt!!!

 

L'última tasca del Projecte La càpsula del temps ha estat investigar com vivien els nens i les nenes de 10 anys al camp, a la ciutat, en un castell, i quina era la societat i l'art de l'època. Ha estat un projecte intens, engrescador i amb molt de sentit. Enhorabona!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada